WMS en digitalisering

Je loopt tegen de grenzen van je huidige magazijnsoftware aan. Een nieuw WMS lijkt de oplossing, maar welk pakket moet je kiezen? En wat levert het je op? Bij Jeroen van den Berg Consulting helpen we je graag met:

 • Selectie van een geschikt WMS voor jouw magazijn.
 • Implementatie van het WMS via ons zusterbedrijf WMS Masters.
 • Ontwerp van een toekomstbestendig IT-landschap.

Unieke aanpak voor WMS

We zien de invoering van een nieuw WMS als meer dan vervanging van je huidige pakket. Het is een kans om je warehouse naar een hoger plan te trekken. Dus bedenken we vooraf samen met jouw team hoe je in de toekomst wilt gaan werken in jouw magazijn. We zetten een stip aan de horizon en samen ontwerpen we jouw best-in-class warehouse.

Magazijnprocessen en digitalisering

Hoe kun je jouw magazijnprocessen stroomlijnen? Welke intelligente sturing kan een WMS bieden? Welke technologische hulpmiddelen zijn beschikbaar? Hoe laat je het warehouse naadloos samenwerken in de logistieke keten? Om je te helpen daadwerkelijk een stap vooruit te zetten met het nieuwe WMS, hebben we alvast de best practices van topmagazijnen op een rijtje gezet. Samen met jouw team kijken we wat de best practices jou kunnen bieden en ontwerpen jouw best-in-class magazijn. Met deze aanpak houd je je huidige proces op een gestructureerde manier tegen het licht, vind je snel oplossingen die zich in de praktijk hebben bewezen en voorkom je onnodig maatwerk.

WMS-selectie

Na het stroomlijnen van je warehouse processen, gaan we een WMS selecteren dat jouw toekomstige magazijn kan ondersteunen.

 1. We leggen de eisen en wensen voor jouw best-in-class warehouse vast in een programma van eisen.
 2. We selecteren een shortlist van WMS-aanbieders via WOLF, onze online WMS selectiehulp en vragen de aanbieders het programma van eisen te beantwoorden.
 3. We evalueren de pakketten van de aanbieders via gerichte demo’s en bedrijfsbezoeken bij gebruikers.
 4. We maken een afgewogen keuze voor de voorkeursaanbieder door de aanbiedingen op relevante criteria en kosten te beoordelen.

 

Hierna ben je klaar om de WMS-implementatie te starten.

WMS-implementatie

Nadat het nieuwe WMS is gekozen, begint de implementatie. Ook bij de implementatie helpen we je graag. De onafhankelijke consultants van ons zusterbedrijf WMS Masters staan je terzijde in het project. Ze zijn ervaren in WMS-projecten, beschikken over diverse tools en hulpmiddelen en helpen je de juiste keuzes te maken en valkuilen te omzeilen.

IT-landschap

Het stroomlijnen van je bedrijfsvoering stelt nieuwe eisen aan al je business systemen. Denk ondermeer aan WMS, ERP, MES (productie), TMS (transport), OMS (order management), PIM (artikelbeheer), IMS (voorraadbeheer), BI (managementinformatie) en maatwerksoftware voor unieke bedrijfsprocessen. We helpen je om je toekomstige IT landschap in kaart te brengen.

 1. We brengen de eisen en wensen van jouw best-in-class logistieke proces in kaart
 2. We mappen de eisen en wensen op de business systemen in je bedrijf.
 3. We evalueren welke systemen voldoen voor de toekomst, welke vervangen moeten worden en welke ontbreken.
 4. We plannen een geschikt migratiepad om met de minste risico’s van het huidige IT-landschap naar het gewenste landschap te komen.

Meer weten

Adviesdiensten in magazijnoptimalisatie, WMS en magazijnontwerp

Adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting is dé expert in warehouse management van de Benelux. We helpen je met procesverbetering, WMS, digitalisering, magazijninrichting en robotisering. Onze expertise, beproefde aanpak en datagedreven tools staan klaar om van jouw warehouse een topmagazijn te maken.

Magazijnprocessen en optimalisatie

WMS en digitalisering

Magazijninrichting en robotisering

Warehouse Robots

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!