Bespaar 15 procent met de Warehouse Quick Scan

Er is nog veel winst te behalen in warehouses, ook zonder grote investeringen in digitalisering en robotisering. Onze warehouse quick scan ontdekt slimme magazijnoptimalisaties in werkmethodes, magazijnindeling, planning en aansturing en ketenafspraken via datagedreven analyses met de Metrica warehouse analytics tool. Gemiddeld besparen bedrijven 15 procent op hun operationele warehousing kosten met onze warehouse quick scan.

Uitkomsten van de warehouse quick-scan:

  • Benchmark van jouw magazijn ten opzichte van de markt.
  • Inzicht in de prestaties en karakteristieke patronen van jouw warehouse.
  • Concrete verbeteracties voor korte en lange termijn met indicatie van kosten en baten.

Quick scan van distributiecentrum Quantore

Gert Cornelissen, Logistiek Manager: Nadat we de laatste jaren logistieke verstoringen hadden ondervonden vanwege WMS- en ERP-implementaties, Corona en personeelstekorten vonden we het nu tijd om ons magazijn weer eens tegen het licht houden. Jeroen van den Berg Consulting voerde samen met een klein projectteam van Quantore een quick scan van het warehouse uit.

 

Quantore had vooraf de volgende vragen:

  • Hoe goed doet Quantore het ten opzichte van de markt?
  • Waren recente aanpassingen van service levels voor klanten noodzakelijk?
  • Is 50 procent groei realiseerbaar binnen de huidige operatie?
  • Welke verbeteracties zijn mogelijk in het warehouse?

Cornelissen: Metrica gaf ons snel inzicht via een goede data-analyse van onze orders en pickprocessen en de aansluiting op onze mechanisatie van Knapp Systems en automatisering van Locus WMS. Ook vulden we gezamenlijk de maturity scan in. Daar kwam een mooie score uit, een bevestiging dat we op de goede weg zaten. De quick scan gaf ons bruikbare inzichten voor verdere groei en optimalisatie van onze processen.

 

Quantore is een coöperatie van ruim 400 kantoorvakhandelaren en verzorgt de inkoop en distributie van kantoorartikelen namens de aangesloten leden. Quantore heeft een distributiecentrum in Beuningen met een hoge mate van mechanisatie.

Unieke aanpak voor magazijnoptimalisatie

Het boek Highly Competitive Warehouse Management presenteert een systematisch actieplan om je magazijnprestaties te verbeteren tot topniveau. De bijbehorende warehouse maturity scan toont je knelpunten en verbeterpotentieel. Nu is er Metrica, onze warehouse analytics tool, die big data-analyses gebruikt om structuren en patronen te ontdekken in jouw magazijnprocessen. In de warehouse quick scan gebruiken we deze nieuwe inzichten om gezamenlijk concrete verbeteracties te identificeren.

“Gemiddeld besparen bedrijven 15 procent
op hun operationele magazijnkosten
met de warehouse quick scan”

Metrica warehouse analytics

We sluiten de warehouse quick scan af met de presentatie van verbeteracties in proces, organisatie, IT en ketensamenwerking. We onderbouwen de kosten en baten per actie en geven een geschikte fasering van korte- en lange-termijnacties.

 

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Metrica je kan helpen om jouw magazijn te optimaliseren!

Meer weten

Adviesdiensten in magazijnoptimalisatie, WMS en magazijnontwerp

Adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting is dé expert in warehouse management van de Benelux. We helpen je met procesverbetering, WMS, digitalisering, magazijninrichting en robotisering. Onze expertise, beproefde aanpak en datagedreven tools staan klaar om van jouw warehouse een topmagazijn te maken.

Magazijnprocessen en optimalisatie

WMS en digitalisering

Magazijninrichting en robotisering

Warehouse Robots

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!