Magazijninrichting en robotisering

Je loopt tegen de grenzen van je magazijn aan. Je wilt verhuizen naar een nieuwe pand of je bestaande magazijn herinrichten of uitbreiden. Hoeveel ruimte heb je nodig? Wat is een geschikte magazijnlayout en welke opslag- en transportmiddelen moet je kiezen? Is robotisering iets voor jou? Bij Jeroen van den Berg Consulting helpen we je graag met:

  • Ontwerp van een master plan voor je logistieke keten.
  • Ontwerp van een ideale layout en inrichting van jouw magazijn.
  • Selectie en implementatie van magazijnmechanisatie en robotisering.

Unieke aanpak voor magazijnontwerp

Een goed magazijnontwerp is meer dan alleen een layout. Het is een samenspel van goederenstromen, klantafspraken, inrichting, processen, besturing en systemen. Onze unieke aanpak en data-driven tools helpen je om een stip aan de horizon te zetten. Waar wil je naartoe met je bedrijf en welke eisen stelt dat aan jouw toekomstige warehouse en logistieke keten?

warehouse inrichting

We helpen je om een toekomstbestendig warehouse te ontwerpen dat uitstekend presteert, naadloos aansluit op klantwensen en moeiteloos inspeelt op marktveranderingen. Samen met jouw team ontwerpen we een best-in-class warehouse voor je onderneming met gestroomlijnde layout en passende opslag- en handlingsystemen. Onze data-driven tools identificeren de unieke patronen in jouw logistieke stromen voor een onderbouwde keuze van de beste oplossingen.

Magazijnontwerp

In onze data-gedreven aanpak combineren we jouw toekomstvisie, bedrijfsdoelstellingen en groeiambities met historische data over jouw magazijn. Onze analytics tool Hyper Analyzer ontdekt onderscheidende patronen in assortimenten, voorraden, orders en processen om een passend antwoord te vinden op bestaande knelpunten. We vertalen de uitkomsten naar een 2D/3D layoutontwerp met de meest geschikte opslag- en material-handlingsystemen. De tool onderbouwt keuzes met een betrouwbare business case via ingebouwde productiviteitsnormen, kostenindicatoren en ruimtebehoeftes van uiteenlopende systemen.

Logistiek master plan

Logistieke netwerken zijn continu in beweging. Groei, assortimentsuitbreidingen, marktontwikkelingen, aangescherpte klantafspraken en kostenoverwegingen vragen om aanpassingen aan je logistieke keten. We helpen je bij het ontwerp van een logistiek master plan voor jouw supply chain. Het master plan geeft de ideale ketenstructuur, voorraadverdeling over magazijnen, logistieke stromen in het distributienetwerk en vereiste logistieke besturing en IT-systemen. We vergelijken meerdere scenario’s via kwantitatieve modellen. Onzekerheden in toekomstige ontwikkelingen onderzoeken we via what-if analyses voor een toekomstbestendige oplossing.

Mechanisatie en robotisering

Innovatie in magazijnmechanisatie en robotisering gaat snel. Aanbieders brengen slimme oplossingen op de markt die met hoge productiviteit uiteenlopende magazijntaken kunnen vervullen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. In onze data-driven aanpak onderbouwen we de keuze met onze analytics tool Hyper Analyzer via actuele productiviteitsnormen, kostenindicatoren en ruimtebehoeftes van systemen. We leggen de specificaties voor hardware en besturingssoftware vast in een programma van eisen en nodigen aanbieders uit voor deelname. Ten slotte maken we een afgewogen keuze door de aanbieders op diverse criteria te beoordelen.

Meer weten

Adviesdiensten in magazijnoptimalisatie, WMS en magazijnontwerp

Adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting is dé expert in warehouse management van de Benelux. We helpen je met procesverbetering, WMS, digitalisering, magazijninrichting en robotisering. Onze expertise, beproefde aanpak en datagedreven tools staan klaar om van jouw warehouse een topmagazijn te maken.

Magazijnprocessen en optimalisatie

WMS en digitalisering

Magazijninrichting en robotisering

Warehouse Robots

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!