Magazijninrichting en robotisering

Ontwerp een toekomstvaste magazijnlayout met de juiste opslag- en transportmiddelen, met of zonder robotisering. Je hebt behoefte aan meer magazijnruimte en je wilt verhuizen naar een nieuwe pand of je bestaande magazijn herinrichten of uitbreiden. Bij Jeroen van den Berg Consulting helpen we je graag met:

  • Het ontwerpen van de ideale layout en inrichting van jouw magazijn.
  • Het selecteren en implementeren van systemen voor magazijnmechanisatie en robotisering.
  • Het ontwerpen van een master plan voor de structuur van je logistieke keten.

 

Unieke aanpak

Een goed magazijnontwerp meer is dan alleen een layout. Het is een samenspel van goederenstromen, klantafspraken, inrichting, processen, besturing en systemen. Onze unieke aanpak en data-driven tools helpen je om een stip aan de horizon te zetten.

warehouse inrichting

Waar wil je naartoe met je bedrijf en welke eisen stelt dat aan jouw toekomstige warehouse en logistieke keten?

 

Om voorop te lopen heb je een best-in-class warehouse nodig dat uitstekend presteert, naadloos aansluit op klantwensen en moeiteloos inspeelt op marktveranderingen. Samen met jouw team ontwerpen we een best-in-class warehouse voor je onderneming met toekomstvaste layout en passende opslag- en handlingsystemen. Onze data-driven tools identificeren de unieke patronen in hebben de best practices van topmagazijnen alvast op een rijtje staan.

Magazijnontwerp

In onze data-gedreven aanpak combineren we jouw toekomstvisie, bedrijfsdoelstellingen en groeiambities met historische data over jouw magazijn. Onze analytics tool Hyper Analyzer ontdekt onderscheidende patronen in assortimenten, voorraden, orders en processen om een passend antwoord te vinden op bestaande knelpunten. We vertalen de uitkomsten naar een 2D/3D layoutontwerp met de meest geschikte opslag- en material-handlingsystemen. De tool onderbouwt keuzes met een betrouwbare business case via ingebouwde productiviteitsnormen, kostenindicatoren en ruimtebehoefte van uiteenlopende systemen.

Mechanisatie en robotisering

Logistiek master plan

Onze adviesdiensten

Magazijnprocessen en digitalisering

Magazijninrichting en robotisering

Warehouse Robots

Heb je een vraag? Neem direct contact met ons op!