Nic Oud Fulfilment maakt prestaties meetbaar met KPI-dashboard

Vraagstelling

 

Nic Oud Fulfilment levert logistieke diensten voor 80 webwinkels vanuit het distributiecentrum in Heerhugowaard. Het fulfilmentbedrijf wilde de interne bedrijfsvoering verder professionaliseren en zocht een tool om de eigen prestaties te meten en analyseren.

 

Aanpak

 

Nic Oud koos voor Metrica, het KPI-dashboard van Jeroen van den Berg Consulting. Het systeem beschikt standaard over een groot aantal prestatie-indicatoren, grafieken en tabellen over productiviteit, bezettingsgraad, ruimtebenutting, omloopsnelheid, voorraadbetrouwbaarheid, verzuim en leverbetrouwbaarheid. Het bijzondere aan Metrica is dat alle activiteiten worden vergeleken met gedetailleerde normtijden. Dit geeft een zuiver beeld van prestaties van individuele medewerkers, ongeacht hun werkzaamheden.

 

 

 

Resultaat

 

Metrica geeft het management van Nic Oud dagelijks een helder overzicht van de prestaties van de vorige werkdag. De snelheidsmeters op het dashboard tonen welke prestaties naar behoren waren en waar de knelpunten zaten. Hierdoor kan Nic Oud problemen snel signaleren en direct actie ondernemen. Door op deze wijze continu knelpunten aan te pakken, zijn de prestaties in het magazijn structureel verbeterd.

Onze adviesdiensten

Magazijnprocessen en digitalisering

Magazijninrichting en robotisering

Warehouse Robots

Heb je een vraag? Neem direct contact met ons op!