Aloys Roemaat Transport vindt nieuw WMS via online selectiehulp

Online WMS selectietool

Logistiek dienstverlener Aloys Roemaat Transport plukt de vruchten van de overstap vorig jaar naar een nieuw WMS. Met het pakket van Boltrics wist het bedrijf uit het Gelderse Lichtenvoorde de administratiekosten met 75 procent terug te brengen én met hetzelfde aantal collega’s wordt 20 procent meer orders verwerkt ten opzichte van een jaar geleden.

De keuze voor de implementatie van een nieuw WMS komt voort uit het feit dat Aloys Roemaat Transport op het vlak van in- en opslag een flinke groei doormaakt. Zo beschikt de logistiek dienstverlener inmiddels naar eigen zeggen over 14.000 palletplaatsen verdeeld over drie opslaglocaties.

Eenvoudig data analyseren

Met de groei van de warehouse activiteiten lopen de klantwensen meer uiteen, worden processen complexer en neemt de noodzaak toe om data eenvoudig te kunnen analyseren. Denk aan de registratie van de productiebatch, First In en First Out (FIFO), maar ook een portal waarin klanten hun eigen voorraad kunnen bekijken.

Informatie met klanten delen

Dat gaat volgens Ingmar Leussink, Warehouse Supervisor bij Aloys Roemaat Transport, niet meer met een gedateerd WMS. “Je wilt met één druk op de knop informatie kunnen ophalen en delen met klanten”, zegt Leussink.

Digitaliseren logistieke processen

Bij Roemaat leefde daarnaast intern de wens om vanuit het WMS de optimale vullingsgraad te bepalen en een melding te krijgen, wanneer de minimale voorraad is bereikt. De logistiek dienstverlener had daarom behoefte aan een WMS dat ondersteuning geeft in het verder digitaliseren van hun logistieke processen.

WMS-expert Jeroen van den Berg

Om de tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken in het traject naar een nieuw WMS is de hulp ingeschakeld van WMS-expert Jeroen van den Berg. Leussink zegt hierover: “We hebben een 24-uurs operatie en daarbij komt dat onze expertise zit in logistieke dienstverlening, niet in de selectie van WMS-pakketten.” Van den Berg wist via zijn online WMS-selectietool gericht een aantal softwareleveranciers voor te stellen. De beste match werd uiteindelijk gevonden in het 3PL Dynamics systeem van Boltrics.

Boltrics: Veel input klanten

Het platform van 3PL Dynamics is gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central –  dat continu wordt geüpdatet. Boltrics zorgt er daarbij voor dat de oplossing is afgestemd op de behoeften van logistiek dienstverleners dankzij de input van honderden klanten.

Koppeling met TMS

Daardoor zijn alle gewenste functionaliteiten standaard al beschikbaar. Zo maakt Aloys Roemaat Transport nu gebruik van van een app-platform voor het scannen, kunnen goederen op alle momenten in het logistieke proces gecontroleerd worden op kwaliteit. Ook is er een koppeling gerealiseerd met Mendrix – het TMS van de logistiek dienstverlener – om handmatige invoer te voorkomen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.