Nieuw WMS moet Audax wendbaar en toekomstbestendig maken

Audax selecteert Astro WMS

Audax wil met een nieuwe warehouse management systeem de slag maken naar standaardisering en integrale regie over alle deelsystemen.

Audax wil logistiek slimmer en wendbaarder zijn. Om daar voor te zorgen, moest een nieuw WMS komen. De tijdschriftenuitgever en distributeur heeft maatwerk vervangen door standaardsoftware.

Het WMS roer om

Frank de Bruin, logistiek & distributie: “De historische groei van Audax Logistiek heeft geresulteerd in verschillende logistieke IT-systemen met veel maatwerk. In 2021, na de lockdown, besloot Audax het WMS-project voort te zetten. Naast een nieuw WMS, betekent dit ook het opnieuw inrichten van het pick & pack magazijn.”

Maatwerk verleden tijd

Samen met WMS-consultant Jeroen van den Berg bracht een projectteam alle functionele eisen in kaart. Een standaardoplossing die zich in de markt bewezen heeft, had de voorkeur. “Zodat we niet hoeven blijven investeren in duur maatwerk. Daarnaast wilden we een oplossing die de regie voert over alle deelsystemen”, aldus Jolanda Jacobs, Finance Director.

Consafe

Na een uitgebreide oriëntatie werden vier aanbieders uitgenodigd. Uiteindelijk kwam het pakket Astro WMS van Consafe Logistics als winnaar uit de bus. De Bruin: “Heel belangrijk voor ons was het verhaal dat we hoorden bij hun referentie, Van Gelder Groente & Fruit. Daar zat voor ons veel herkenning in, zoals de aansturing van de mechanisatie en de overall controle over alle deelsystemen.”

Jacobs: “Met Astro gaan we een enorme efficiencyslag maken doordat we alle processen nu integraal aansturen. Nieuwe opdrachtgevers en aanvullend assortiment kunnen we straks veel sneller volgens een standaardproces implementeren.”

Augustus 2021 is Consafe Logistics gestart met het functioneel design. Op dit moment wordt gewerkt aan de configuratie van de systemen en het maken van interfaces. Eind februari starten de eerste testen. Eind april verwacht Audax de eerste fysieke integratietest. Vanaf mei wordt het systeem dan stap voor stap en klant voor klant in gebruik genomen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.