Magazijnprocessen en digitalisering

Stroomlijn je magazijnprocessen en benut de kansen van digitalisering. Laat je niet langer beperken door knelpunten in je magazijn. Krijg meer controle over de logistieke keten, introduceer nieuwe diensten, maak ruimte voor groei met betere klantenservice en meer efficiëntie en flexibiliteit. Bij Jeroen van den Berg Consulting helpen we je graag met:

  • Het selecteren en implementeren van een geschikt WMS voor jouw magazijn.
  • Het optimaliseren van je processen voor betere prestaties en nieuwe diensten.
  • Het ontwerpen van een toekomstbestendig IT-landschap en de stappen om daar te komen.

Unieke aanpak

Lukraak knelpunten oplossen heeft in onze visie weinig zin, gezien de dynamiek van de logistieke wereld waarin telkens nieuwe problemen kunnen opduiken. Onze unieke aanpak en tools helpen je om een stip aan de horizon te zetten.

magazijnprocessen en digitalisering

Waar wil je naartoe met je bedrijf en hoe speelt warehousing hierin een doorslaggevende rol?

 

Om voorop te lopen heb je een best-in-class warehouse nodig dat uitstekende presteert, naadloos aansluit op klantwensen en moeiteloos inspeelt op marktveranderingen. Samen met jouw team ontwerpen we een best-in-class warehouse voor je onderneming met gestroomlijnde processen en passende digitalisering. Onze tools hebben de best practices van topmagazijnen alvast op een rijtje staan.

WMS

Welk WMS is geschikt voor jouw best-in-class warehouse? We leggen de eisen en wensen van jopuw best-in-class warehouse vast in een programma van eisen. We selecteren een shortlist van WMS-aanbieders via onze online WMS kieswijzer. De aanbieders beantwoorden het programma van eisen en verzorgen een demo met specifieke onderwerpen die essentieel zijn voor jouw magazijn. Vervolgens doen we magazijnbezoeken om de pakketten van de aanbieders in de praktijk te zien. Ten slotte maken we een afgewogen keuze door de aanbieders op diverse criteria te beoordelen. Hierna ben je klaar om de WMS-implementatie te starten.

Magazijnoptimalisatie

Hoe verbeter je jouw magazijn tot best-in-class warehouse? We inventariseren operationele knelpunten en je wensen voor de toekomst. We importeren historische data van jouw magazijn in onze analytics tool Metrica voor een onderbouwde analyse. In meerdere sessies bespreken we voorstellen om knelpunten in jouw warehouse op te lossen. Verbeteringen kunnen gevonden worden in processen, planning, besturing, organisatie en IT. We leggen de optimalisaties vast een actieplan voor continue verbetering. Hierna ben je klaar om de korte- en lange-termijnverbeteringen uit te rollen.

IT landschap

Hoe ziet jouw toekomstige IT landschap met logistieke software eruit? We mappen de eisen en wensen van jouw best-in-class warehouse op de logistieke systemen in je bedrijf. Welke pakketten voldoen voor de toekomst, welke systemen ontbreken, welke moeten vervangen worden? We beschouwen ondermeer systemen voor WMS, ERP, MES (productie), TMS (transport), OMS (order management), PIM (artikelbeheer), IMS (voorraadbeheer), BI (managementinformatie) en maatwerksoftware voor unieke bedrijfsprocessen. Vervolgens gaan we na wat een geschikt migratiepad is om met de minste risico’s van het huidige IT-landschap naar het gewenste landschap te komen.

Meer weten

  • Wil je direct weten hoeveel je kunt verbeteren in jouw magazijn? Vul de warehouse maturity scan in.
  • Jeroen van den Berg heeft de best practices in warehousing beschreven in zijn boek Highly Competitive Warehouse Management.

Onze adviesdiensten

Magazijnprocessen en digitalisering

Magazijninrichting en robotisering

Warehouse Robots

Heb je een vraag? Neem direct contact met ons op!